Ξεκίνησε χθες η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για το Freedom Pass από νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί. Μέσα σε μία μέρα οι αιτήσεις για την απόκτηση του Freedom Pass έφτασαν τις 109.000,όπως γνωστοποίησε  ο υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό», προσθέτοντας ότι 109.000 νέοι από τους 250.000 δικαιούχους, οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, εκδήλωσαν ότι το ενδιαφέρον τους για τα 150€.

Σημείωσε επίσης ότι τα προβλήματα της εφαρμογής του Freedom Pass, σχετικά με τα email που δεν στέλνονταν στους δικαιούχους, έχουν ήδη επιλυθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, πάνω  500.000 νέοι προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ενώ δήλωσε ότι  «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία».

Τέλος, αναφερόμενος στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς, για τους οποίους άνοιξε χθες η πλατφόρμα για ραντεβού, διευκρίνισε ότι «την αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό την κάνει ο ιατρός του ενδιαφερόμενου, όχι ο ίδιος».

«Θα δικαιολογήσει τις ασθένειες που έχει ο ενδιαφερόμενος και πρέπει να εμβολιαστεί κατ’ οίκον. Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί μια λίστα ιατρών από την περιοχή του ενδιαφερόμενου, ένας εκ’ των οποίων έρχεται στο σπίτι του», εξήγησε.